Lars-Ingvar Ljungman vs Malmö Stad

Unga omyndiga flyktingar hamnar under Lars-Ingvar Ljungmans paragrafrytteri. Varför använda dessa barn från bl.a. Afghanistan som ett slagträ i hans maktspel mot Malmö Stad. Finns det inget humant tänkande överhuvudtaget.

Han säger sig företräda vad folk tycker i Vellinge kommun. Då ställer jag mig frågan hur vet han för det första att kommuninvånarna verkligen tycker på det viset, och om det skulle vara så, innebär det då att det är rätt, utifrån ett humant ansvarsfullt agerande. Har han inget eget ansvar i frågan då???? Jo, självklart har han det som folkvald.

Om nu beslutsgången är rätt eller fel måste ju vara en fråga som reds ut i efterhand. Det faktiska problemet är att barn som kommer hit utan föräldrar, från krigshärjade områden måste ha ett tillfälligt boende och då måste det vara vårt gemensamma ansvar att hjälpa dessa utsatta barn. Detta innebär ingen kostnad för kommunen då Malmö Stad betalar notan.

Vad det egentligen handlar om är 30 tillfälliga platser för barn från Somalia och Afghanistan som inte kostar Vellinge kommun en enda krona.

Lars-Ingvar anser att det är ett "sammanbrott för svensk flyktingpolitik". Jag tycker det är ett sammanbrott på ett helt annat ställe!!! Det finns kanske en orsak till varför Sverigedemokraterna inte är stora i Vellinge.

Nu får det inte bli på det viset att hela Vellinge blir smutskastat som i den gamla Sjöbotragedin. I detta fall så visar det sig också att grupperingarna för ett solidariskt tänkande är stort. Detta verkar så här långt vara en maktkamp mellan Lars-Ingvar Ljungman och Malmö Stad.

Låt gärna Lars-Ingvar leka men inte på dessa barns bekostnad!!!!!


Kommentarer
Postat av: Siv

De ensamma barnen som kommer till Vellinge har som tur är fått bygdens söner att känna sitt ansvar. Många fler har anmält sitt intresse av att vara gode män till dessa ensamma flyktingbarn än de 30 barn som skall komma.....Bra va! säger jag som har tagit lite av mitt sociala ansvar och är kontakt kamrat till en behövande. Empati och lite ansvar kommer man en bit med känner jag!

2009-11-19 @ 10:54:28
Postat av: Tony

Jo du har alldeles rätt. Det är så lite var och en behöver göra för att så många ska få det så mycket bättre.

2009-11-23 @ 14:52:33
URL: http://blogg.expressen.se/tonyenglund/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0