Gästbloggare: CARINA ZETTERSTRÖM

Denna veckan hälsar jag Carina Zetterström Centerpartiet
välkommen att gästblogga hos mig.
Hon kandiderar till kommunfullmäktige i Östersund.
Hon hade varit mitt givna val att kryssa om jag hade bott
i Östersund.

Foto: Maria & Anna AB

Centerpartiet tar nästa steg mot ett fossilfritt samhälle!

Tack vare Centerpartiets och alliansregeringens miljöbilspremie och skattebefrielse har antalet miljöbilar ökat explosionsartat. Sedan slutet av 2005 har antalet miljöbilar stigit rekordartat, från 23 000 till att ca 330 000 miljöbilar nu rullar på våra vägar. Förvandlingen mot en miljövänlig fordonsflotta har äntligen påbörjats!  

Nu tas nästa steg, Centerpartiets förslag till supermiljöpremie har blivit alliansregeringens förslag. Den ger konsumenter som köper en bil som släpper ut mindre än 50 gram koldioxid per kilometer 40 000 kronor i premie. Med premien kommer avancerade miljöbilar, som elbilar och laddhybrider, att bli attraktiva alternativ för bilköparen. Premien gäller oavsett teknik, men stimulerar de allra bästa miljöbilarna, i dagsläget elbilar och laddhybrider
Sverige och inte minst Jämtlands län är beroende av transporter. Samtidigt som utsläppen från transportsektorn är en stor utmaning. Men trenden är nu äntligen bruten och utsläppen från transporter i Sverige minskar för första gången i historien. Centerpartiets vision är att Sverige år 2030 ska ha en fordonspark som är helt oberoende av fossila bränslen.
Supermiljöbilspremien visar alliansregeringens teknikpositiva hållning gentemot oppositionens bakåtsträvanden. Det är utsläppen vi ska jaga – inte bilisterna!

Rösta på Centerpartiet i valet den 19 september

Carina Zetterström, oppositionsråd för Centerpartiet i Östersunds kommun

Jag tackar dig Carina för din krönika.
Den visar på att vi har bara ett miljöparti värt namnet och det är Centerpartiet,
som inte bara är Alliansens gröna röst utan även riksdagens gröna röst.
Kryssa Carina ni som bor i Östersund!!!


Kommentarer
Postat av: NO Hedman

När det gäller Naturskyddsföreningens kriterier (bra eller dåliga!?) på "miljöparti" hamnar Kristdemokraterna först bland alliansvännerna följt av folkpartiet. Centern kommer på tredje plats.

2010-09-04 @ 03:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0