Gästbloggare: Hanna Wagenius

Denna veckan har turen kommit till Hanna Wagenius som kandiderar
för Centerpartiet till Riksdagen. Det är hon jag tänker kryssa i valet
till riksdagen. Varför jag gör det beror på att hon är ung och ser med
unga ögon på alla möjligheter som finns. Hon har mod och använder sin
kunskap på ett mycket bra sätt i olika frågor. Vill ni ha in ungt nytt blod
i riksdagen så kryssa Hanna!!!

Här nedan kommer veckans krönika av henne.En fäbodliberal framtid

Debatten om Jämtlands läns framtid präglas i mångt och mycket av negativa perspektiv. Det flyttar för många, staten lägger inga jobb här, det är för långt och svårt och vi får inte tillräckligt med bidrag.

Med den attityden kommer utvecklingen garanterat inte att gå framåt. Vi behöver en politik som gör att vi kan dra nytta av våra fördelar - inte en politik som gör oss beroende av andra delar av Sverige.  Ska vi få folk att flytta hit måste vi ju själva tycka om att bo här och se möjligheterna. Det finns också en innovationskraft och entreprenörsanda sedan gammalt i vårt län, ett arv från fäbodkulturen, som kan användas för att vända utvecklingen. Förenklade regler för företag och lägre skatter - alltså mindre politik och mer självstyre - är två grundläggande åtgärder för att kunna stå på egna ben. Turistnäringen måste ges en chans att dra in pengar året om, och därför behövs en halvering av tjänstemomsen. Runt besöksnäringen kan man sedan bygga mängder med andra typer av företag som ger länsborna jobb.

Vårt län har också stora möjligheter att tjäna pengar på att vara bra för miljön. Med ny teknik kan det också bli miljövänligare att bo och leva här - bioenergikombinatsatsningen i Sveg skulle faktiskt kunna resultera i att vi producerar miljövänligt bränsle till våra egna bilar med råvaror hämtade från länet!

Jämtlands län är fantastiskt. Min dröm är att kunna bo här och uppfostra mina egna, hypotetiska barn i samma miljö som jag fått förmånen att växa upp i. Kan vi bara få ett fantastiskt företagsklimat kommer fler också att ta den chansen.

Hanna Wagenius

Riksdagskandidat för Centerpartiet i Jämtlands län

Jag tackar dig Hanna för veckans krönika och önskar dig lycka till i valet.
Ni som vill läsa mer om Hanna kan gå in på hennes blogg http://missbesserwisser.blogspot.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0