Miljön kan inte vänta

Förnyelsebar energi – det är framtiden! Det är bra att stora satsningar görs av regeringen på bland annat bioenergi, vindkraft och solenergi. Satsningen på miljöbilar känns också helt rätt. Tack vare miljöbilspremien har vi gått från 23 000 miljöbilar till 300 000 miljöbilar! Vi kan alla vara med och göra något för att ställa om till ett grönare samhälle. Energieffektivisering är ett sådant område där vi alla kan vara med och bidra.

Man kan förresten inte låta bli att fundera på vad lite Socialdemokraterna har åstadkommit under alla sina år vid makten, när det gäller att satsa, på bred front, på att utveckla den förnybara energin. Det har gått trettio år sedan folkomröstningen om kärnkraft. Under dessa trettio har Socialdemokraterna regerat och regerat, men inte har man på något sätt fört oss alla in i ett miljövänligare samhälle. Tvärtom. 

 

Den nuvarande regeringen tar det hela på största allvar och  satsar medvetet på förnyelsebar energi. Och på att inga statliga pengar ska ges till ny kärnkraft. Reaktorägare ska också ta det fulla ansvaret för säkerhet och försäkring vid kärnkraftverken. Det är ett bra förslag, för hittills har de sluppit för lindrigt undan. Utan statliga medel får kärnkraften bära sina egna kostnader på marknadens villkor. Det kommer att bli mycket kostsamt att bygga ny kärnkraft och det leder till att det blir mer attraktivt att vilja investera i förnyelsebar energi.

 

Miljön kan inte vänta. Bra därför att det händer så mycket positivt på området just nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0