Demokrati?

Valrörelsen börjar ta form och den ena opinionsundersökningen efter den andra försöker ge en bild av hur de politiska strömningarna går. Visst ser det bra ut för oss alliansvänner men vägen är lång innan vi står där på valnatten och vet det faktiska resultatet.


Många av undersökningarna visar på att Sverigedemokraterna(SD)  skulle varit det partiet som egentligen skulle styra Sverige. Med sin vågmästarroll så spelar det inte någon roll vilka förslag de rödgröna eller alliansen skulle lägga fram. Det skulle ändå vara SD som har makten i sina främlingsfientliga händer. Detta är ett parti som säger sig ta avstånd från nationalsocialistiska värderingar, men hur vi än vrider och vänder på det så är deras historia kantad av bl.a. nära samröre med Bevara Sverige Svenskt (BSS). De bygger hela sin politik på att allt ont kommer sig av att det finns för mycket folk av utomnordiskt ursprung. Detta är också ett parti som om det vill sig riktigt illa kan komma in i riksdagen med att spela på den ickeförda flyktingpolitiken som sossarna har fört. Vår chans nu är att vi (allians för sverige) tar debatten med SD. Fråga efter fråga ska vi bemöta med saklighet och kunskap. Det kommer också då att visa sig ganska snabbt att SD är ett enfrågeparti. Vill svenska folket verkligen att ett enfrågeparti som SD ska få den reela makten i riksdagen. Nej det är vi ganska övertygade om att så inte är fallet.


Nu ligger rösten hos väljarna att bestämma vilka som ska styra landet och vilken statsminister som ska leda en regering i fyra år framåt. Denna regering ska kunna föra sin politik utan främlingsfientliga inslag. Valet handlar inte bara om vilken regering vi ska ha utan också om vem vi vill se som statsminister. Det är å ena sidan Mona Sahlin som kandiderar, ja hennes historia ska vi inte gå in på. Den talar för sig själv, och hon har också vuxit som populist. Sen har vi å andra sidan den trygga, lugna, sakliga och sympatiska Fredrik Reinfeldt som under denna mandatperioden lett alliansregeringen under en tid som nästan inneburit global ekonomiskt undantagstillstånd. Ja mitt val är enkelt. Klart vi vill se Fredrik Reinfeldt leda denna kompetenta alliansregering i ytterligare fyra år till.


Kommentarer
Postat av: Lise

Hej Tony!

Jag är inte så insatt i politik men röstar naturligtvis i valet. Måste få fråga dig vad det är som har fått dig att byta "sida" för visst var du väl inbiten socialdemokrat för ett antal år sedan??

Du verkar väldigt kunnig innom politiken och jag undrar ang sverigedemokraterna, Tycker du att deras politik är främlingsfientlig eller är den det?? Jag har uppfattat det som att dom vill att personer som befinner sig illegalt i vårt land ska utvisas, att illegala invandrare inte ska ha rätt till kostnadsfri tand och sjukvård för att nämna något exempel. Och det tycker jag är rätt! Jag ska tala om för dig att det finns så många svenska medborgare i vårt samhälle som inte har råd att gå till tandläkare osv. Vi har ett stort antal hemlösa, arbetslösa, missbrukande svenska medborgare som behöver komma tillbaka till gemenskapen, arbetet osv i vårt samhälle. Man måste ju se om sitt eget hus innan man hjälper alla andra, eller hur?

Mvh Lise

2010-06-17 @ 18:31:32
Postat av: Tony

Hej Lise!

Tack för din kommentar och bra frågor. Jo det stämmer som du skriver att jag har varit aktiv sosse. Jag var i slutet av min aktiva tid en väldigt tvivlande sosse. Jag upplevde en väldig centralstyrning av sossarna. Jag satt med i sossarnas styrelse i Kristianstad och där var det ingen som vågade opponera sig emot de "starka". Jag tyckte också att sossarna ville styra över folket och att det gav för lite frihet för individen. Den slutgiltiga orsaken till mitt byte till det liberala var när jag flyttade upp hit till Jämtland 2003. Då gick jag utan arbete och stämplade ett par månader. När jag sedan fick jobb så förlorade jag 2.000kr/mån på att arbeta i förhållande till att gå hemma och inte göra någonting. Alltså 24.000kr på ett år skulle jag fått om jag stämplade istället. Då var det nog för mig. Det var detta bidragssamhälle som sossarna byggt upp. Sen tyckte jag dessutom att orättvisorna var större här uppe i glesbygden än nere i skåne. Därav mitt byte av politisk ståndpunkt.

Sen ställer du några frågor ang. SD. Jo jag tycker att deras politik är främlingsfientlig. Bland annat säger du att de vill att de som är här illegalt ska åka ur sverige. Det får det att låta som att de som är här illegalt egentligen får stanna i sverige. Men så är det naturligtvis inte. Den som är här illegalt får åka tillbaka till det land den senast kom ifrån. Illegalt är detsamma som olagligt. Man behöver definitivt inte vara sverigedemokrat för att tycka man ska följa de lagar som redan finns. Sen har du mycket riktigt rätt i att det finns många som vi måste arbeta för som behöver komma in i gemenskapen igen. Det är också det som alliansen jobbar oerhört mycket med och också nu kan visa på att det ger resultat. Men det är långt ifrån bra. Vad det gäller de hemlösa kan du läsa blogginlägg som jag skrivit om den frågan. I ett samhälle där alla få plats måste vi också se till så att det finns jobb. Då tycker jag att det också ska vara obligatoriskt att de invandrare som finns här idag ska lära sig svenska. Det ska också ställas som krav att de ska kunna svenska för att bli svenska medborgare. Det är inget konstigt alls för mig. Vi kan inte köra på som sosseregeringe gjorde och bara ta in flyktingar och inte kunna ge bra förutsättningar varken för flyktingarna eller svenskarna. Hoppas du blev lite klokar med vad jag menar och tycker.

Tony

2010-06-18 @ 09:21:03
URL: http://tonyenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0